"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2010. november 1., hétfő

Avokádószappan kecsketejjel


Végre sikerült időt szakítanom a szappanfőzésre! Bokros teendőim kicsit feltartottak az elmúlt pár hétben. Mivel mostanában a kerti munkák és az időjárás nagyon igénybe vette a bőrömet, így jött az ötlet - kellene valami jó tápláló szappan:):)

Az avokádó termés magas olajtartalmánál fogva a kiszáradt bőr kiváló ápolószere. Telítetlen zsírsavakban gazdag, A-,B-,C-, és E vitamint tartalmaz, ezért kitünő antioxidáns. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt az ekcéma megelőző kezelése estén. Jótékony hatással van az izületi fájdalmakra, továbbá csökkenti a koleszterin szintet.

Az olaja táplálja a száraz, vízhiányos öregedő bőrt, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.

Szappanom összetevői: olívaolaj, kókuszolaj, avokádóolaj, repceolaj, napraforgó és Sheavaj érett, pürésített avokádó gyümölcs és az elmaradhatatlan kecsketej, illatnak Olive lusht választottam.

Ezzel az egyszerű margaréta formával azt hiszem egy látványos - összetételével pedig egy nagyon tápláló szappant sikerült főznöm száraz-vízhiányos bőrű sorstársaimnak:)


2 megjegyzés:

  1. Szuper!!!Örülök,hogy újra jelentkeztél!Jucc

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok!

    Sikerült egy ojan szappant készítened, amire első látásra beleszerettem. legalább is a színbe és a formába, mert az illatot nem ismerem.

    Köszönöm

    VálaszTörlés