"Egy szappanbuborék is egy világ,
s egy világ is egy szappanbuborék."
(Reményik S.)



2014. július 26., szombat

Babér szappan


Azt hiszem ez az a szappan amit évente egyszer, és mindig különböző változtatásokkal készítek el.;)
A tavalyi változatban olívaolajos babér macerátum került, (http://judwilsoap.blogspot.de/search/label/Oliva%20szappan ) az idén viszont ismét rászántam egy kisebb vagyont a babér olajra és 22%-ban alkalmaztam a receptben. Egyszerűen imádom ennek az olajnak az illatát, nem tudok betelni vele! Készítettem már az ALEPPO szappan olaj összetevői alapján egy tiszta olíva-babér olajos verziót is, persze ez CP eljárással nem az igazi.;) De azt hiszem bármelyik eljárást is alkalmaznánk  Aleppó mégis csak Szíriában van. A szappant az ókorban kezdték el készíteni egy kézműves eljárással, ami mind a mai napig nagyon keveset változott. Kizárólag kiváló minőségű alapanyagokból állítják elő, nem tartalmaz színezéket, sem illatosítót, sem hatásjavító összetevőket. Az első préselésbeli olívaolaj finomsága és összetettsége, úgyszintén az értékes babér jótékony hatásai megtalálhatók a Kelet napsugarai alatt ahhoz, hogy létrejöhessen ez a rendkívüli ápoló hatású szappan. A bőrre gyakorolt gyógyhatását főleg a szűz babér olajnak köszönheti. A teljesen természetes és hiteles aleppo szappannak számos jó tulajdonsága van. Nyugtató hatással van a pikkelysömörös és ekcémás bőrre. A babérolaj hegesítő képessége csökkenti a fertőzés kockázatát. Tisztító hatása révén a zsíros, eltömődött, repedezett vagy sérült bőrre kiváló. Az olíva olaj pedig, táplál, hidratál és bársonyossá varázsolja a bőrünket.


A szappanom természetes zöld színe a babaér olajnak köszönhető. Az olajat (Oleum Lauri expressum) meleg préseléssel nyerik ki a finomra őrölt babérlevélből (Laurus Nobilis). Ez a sárgás-zöld zsiradék 38C'-nál változik folyékony állagúvá. A karakteres, erős illata nagyszerűen érződik a szappanban.


A receptben az olíva olaj és babérolaj mellé most kevés kókusz és babassu olajat használtam. Ezzel részben a habzáson és tisztító hatáson javítok, a pár kávéskanál só pedig a szappan keménységét, állagát erősíti.


2 megjegyzés:

  1. Klasse Seifen! Schlicht und edel. Ich habe auch schon Lorbeeröl verseift, aber noch nie in so einem Verhältnis zu den anderen Ölen. Das habe ich mich nicht getraut.
    Liebe Grüße
    Petra

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett, csupa finom összetevő...! :)

    Omar Anyu

    VálaszTörlés